Unelmani on jonain kauniina päivänä osata kirjoittaa asioita niinkuin osaan niitä ilmaista tai löytää kultainen keskitie näiden kahden taidon välillä. Siinä ei tule auttamaan mikään muu kuin harjoitus. Niinkuin sanotaan ''Harjoitus tekee mestarin''
- Santeri

torstai 19. joulukuuta 2013

Joulun odottelua

Moikkelis

1. Joulukuuta.........2. Joulukuuta.....Lunta tulee lunta menee, mutta se ei millään tule pysyäkseen.......6...Joulukuuta......Itsenäisyyspäivä tuli ja meni.....Joulu fiilis nousussa....8....joulukuuta......11. Joulukuuta.....Joulu fiilis laskussa ja hetkeksi katoaa kokonaan.....14. Joulukuuta......Luukut vain häviävät kalenterista.......16. Joulukuuta....Joulu yhä lähempänä, mutta ei yhtään tunnu siltä, että se olisi nyt sitten tulossa loppujen lopuks.....ja PAM 19. Joulukuuta eli tämä päivä. Jouluun on enää viitisen päivää, mutta eipä siltä oikeen tunnu. Taitaa muuten tulla ensimmäinen lumeton Joulu koko mun elämän aikana. Aika hämmentävää sinäänsä.


Tälläistä minä tänne Helsinkiin haluan...


Tosiaan hei vaan pitkästä aikaa. On vähän tää blogi kirjottelu ny jääny, koska ennen minulla oli sellainen rytmi tämän kanssa, että kävin ottamassa kuvia ja sitten aina siihen kirjottelin siihen jonkun mukavan tekstin, mutta nyt, koska kamerani meni rikki niin en voi tätä rytmiä noudattaa ja senpä takia tässä nyt on ollut tälläinen mukava aikaväli.

Viimeiset uskonnon tunnit ja tuleva joulu ovat yhteisvoimin herättäneet minussa ajatuksia, pohdiskelua, pään lyömistä seinään ja sen sellaista, koska jostain tuntemattomasta syystä mun oma käsitys joulusta on tässä viimeisten 2 vuoden aikana alkanut muuttumaan aika jyrkästi, koska ennen odoteltiin niitä kaikkia lahjoja ja lahjoja ja vähän vielä lisää lahjoja, mutta nyt niitä ei edes tee oikeastaan mieli, joten tänäkin vuonna olen jättänyt joulupukin kirjeen omaan laatikkoo tyhjäksi paperiksi, toisin kuin siskollani jolla menikin kaksi A4:sta kun se lahjatoiveitaan kirjoitteli ylös. Rupesin myös miettiimään, että mistäköhän tämä lahjojen antamisen ja saamisen ajatus on oikeen lähtöisin.

Vähän ehkä fiktiivisen kuvan siitä antaa suomalainen elokuva Joulutarina, jossa kerrotaan miten joulupukki ja lahjojen jako perinne on saanut alkunsa.Tarina alkaa sillä, että Pojan nimeltä Nikolas äiti herättää pojan ja kertoo, että hänen siskolleen on noussut korkea kuume ja he joutuvat viemään hänet kylään lääkärin luokse. Seuraavaan kohtaukseen siiryttäessä äiti ehdottaa Nikolakselle, että hän voisi viimeistellä lahjansa Aadalle eli tälle pikku-siskolle. Tämän jälkeen isä sanoo seuraavan: ''mistä ihmeestä sinä Nikolas olet päähän saanut, että jouluna pitäisi antaa lahjoja? Vaikkakin kaunis ajatus se onkin.'' Voiko se siis olla niin, että perinne saa alkunsa pojan hassusta pienestä lahjan antamis eleestä. Aikaa kuluu, mutta vanhempia ei näy missään. Kun sitten lopulta kaksi miestä kylästä tulee ilmoittamaan Nikolakselle, että hänen vanhempansa ja pikku Aada olivat pudonneet jäihin ja kuolleet, joten Nikolas oli siis jäänyt orvoksi. Siitä alkaa pojan kiertolaisvuoden kylässä perheestä toiseen, koska kenelläkään ei ole varaa elättää häntä koko ajan. Ensimmäisestä perheestä Nikolas saa ystäväkseen Eemelin, josta sitten tuleekin Nikolasksen paras ystävä ja apuri. Vuodet kuluu ja Nikolas jatkaa sitä hassua pikku elettä jakaa lahja jokaiselle lapselle kylässä jossa oli asunut. On taas aika hakea lista kaikista uusista lapsista Eemeliltä siellä Nikolas näkee yllätykseksi, että Eemelille ja tämän vaimolle oli syntynyt tyttö vauva joille he olivat antaneet nimen Aada (jaaaaa tästä hypätään sitten loppuun etten spoilaa koko leffaa) Vanhoina vuosi Aada on jo huolissaan Nikolaksen kunnosta jakaa lahjoja ja sanookin tälle tämän isän kuoltua(eli siis Eemeli oli kuollu) ''Nikolas on sinunkin aika miettiä itseäsi eikä aina muita''(loput voittekin sitten katsoa itse)

Tämä fraasi ''Nikolas on sinunkin aika miettiä itseäsi eikä aina muita'' sai minut ajattelemaan, että joulu on enemmän antamisen aikaa kuin saamisen aikaa. Nikolas pyhitti koko elämänsä sille, että muilla oli jouluna hyvä olla ja hänelle itselleen riitti vain se, että sain kuulla sanat ''Hyvää Joulua, Nikolas''. Toivoisin, että useampi ajattelisi niin, koska tosi moni haluaa hirveät kasat lahjoja ja ajattelee vain itseään. Ehkäpä Nikolaksen pointti tällä lajojen antamisella olikin se, että hän halusi vain muistaa ihmisiä joita rakastaa. Hän pudotti pikku Aadallekkin lahjan joka joulu järven jäähän ja tällä vain halusi muistaa siskoaan. 

Itse olen ainakin sitä mieltä, että joulu on enemmänkin muistamisen ja rakkauden jakamisen aikaa eikä niinkään lahjojen aikaa.

He who has not Christmas in his heart will never find it under a tree. ~Roy L. Smith

The best of all gifts around any Christmas tree: the presence of a happy family all wrapped up in each other. ~Burton Hillis

Ruth Carter Stapleton
“Christmas is most truly Christmas when we celebrate it by giving the light of love to those who need it most.”George F. McDougall
“Best of all, Christmas means a spirit of love. – A time when the love of God and the love of our fellow men should prevail over all hatred and bitterness; a time when our thoughts and deeds, and the spirit of our lives manifest the presence of God.”Eipä mulla sitten mitään muuta oikeen ollutkaan. Itselleni kuuluu ihan hyvää ja kaikki on niinkuin pitääkin. Joten muistakaahan rakkaita ihmisä tässä joulun alla ja joulu päivänäkin, lahjat ovat ihan kivoja, mutta minusta suurempi lahja on se, että näkee toisen ilon kasvoilla.


Tämä oli Santerin avautumisnurkkaus. Hyvää joulun odotusta ja hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti