Unelmani on jonain kauniina päivänä osata kirjoittaa asioita niinkuin osaan niitä ilmaista tai löytää kultainen keskitie näiden kahden taidon välillä. Siinä ei tule auttamaan mikään muu kuin harjoitus. Niinkuin sanotaan ''Harjoitus tekee mestarin''
- Santeri

maanantai 25. marraskuuta 2013

Koeviikko.....mikä se on?

Moikkelis


Tänään ei tosiaan oikeen ollu mun päivä. Eilen illalla nukahettiin sellasella fiiliksellä, että huominen koe menee hyvin, siihen on nyt kerrattu ja se menee nappiin. Noh puhelin pois kädestä ja eikun unten maille....seuraava asia olikin sitten se, että tajuan herääväni siihen kun puhelin pärähtää tyynin alla, otan puhelimen käteen ja katson viestiä joka kuuluu näin : Joko sä nukuit poimin tai sä et vaa vastaa muuten vaa...  Katoin sen jälkeen kelloo ja totesin EI HELVETTI, koska kellohan näytti 08.06 ja kello 09.00 alkaa koe ja minulla menee koulumatkaan se tunti, noh siinä heitin vaatteet niskaan ihan helvetin nopeesti ja seuraavaks juoksuks bussipysäkille siinä toivossa, että kerkeis bussiin, mut eih se pirulainen näytti vaa persettä....pitiki siitä juosta seuraavalle pysäkille ja todeta, että en siihenkään ehi, joten päätin hypätä metron kyytiin ja mennä vaihteeksi sillä. Kaikki oli hyvin siihen asti kunnes rautatietorilla liukuportaissa itse päätin kompastua ja sen takia jalka on ollu kipeenä koko päivän. Eipä se epäonni siihen loppunu vaan myöhästyin junasta jolla olisin todennäköisesti ehtinyt kouluun ajoissa, mutta ei. Kouluun siis saavuin tyylikkäästi 15min myöhäs eli loistava päätös matikan kurssille sillä olin myöhässä ihan ekaltakin tunnilta tällä kurssilla, joten miksi en oli myös vikallakin tunnilla myöhässä. Ihan vaan koska mä voin.


Mutta enpä kyllä tullut sinällään kertomaan teille mun omasta päivästä vaan oli mul aihekkin, mutta nyt kun aloitin niin kerronpa, että minulle kuuluu ihan hyvää tosin ollut tässä nyt vähän kiire, koska lukio ja koska koeviikko, joka on ihan justiinsa loppumassa..JESS se tuntuu jotenkin niin oudolta kun näitä kokeita on vaan viisi tälläistä rykelmää ja se tuntuu siltä, että yläasteella niitä oli paljon enemmän.


Ja tosiaan mun piti puhuu siit aiheest ja silti ajaudun toiselle raiteelle, mutta aloittakaamme. Elikkä aihe tällä kertaa tuli luokkalaisen pyynnöstä, koska kuullemma mun muut postaukset on masennusta niin nyt sitten aiheena toimiikin ILO ja erityisesti asiat jotka tekevät minut iloiseksi ja ainoa kriteeri oli, että ne eivät saa olla isoja asiota, kuten kaverit, perhe jne. Toi kriteeri teki tehtävästä yllättävän vaikean, koska näitä pienempiä iloja on vaikeampi keksiä, mutta hetken pohdittua mä sit keksin jotain.


Ensimmäinen asia joka tekee minut iloiseksi on ihmisten kiitollisuus nimenomaan pienissä arkisissa asioissa, kuten esim. jos julkisella paikalla jää pitämään ovea auki ihmisille niin suurin osa ei sano mitään ja se osa joka sitten sanoo sen sanan: KIITOS niin se osa ihmisistä tekee minut hyvin iloiseksi. Tästä oiva esimerkki on kun viime torstaina jäin keskustassa pitämään ovea auki ihmisille niin siitä käveli ohi kutakuinki 10 ihmistä ja yksikään ei sanonut kiitos, tämä vähän harmitti minua ja teki mieli kävellä niiden perään ja todeta, että "Käveleppä takasin ulos ja tuut sisälle vast sitten kun osaat kiittää"


Toinen asia joka mieleen tuli onkin sitten se, että näkee toisen ihmisen iloisena tai onnistuvan jossain, siitä tulee itselle ainakin hyvä mieli tai sitten se tilanne kun toisella menee elämässä hyvin niin se iloitseminen siinä mukana on parasta vaikka asia ei minulle kuuluisi. Parempaa on vielä se jos on onnistunut auttamaan ihmistä jossain ja sen jälkeen näkee toisen ilon niin siinä samantien itsekkin tulee iloiseksi.


Kolmas asia on sitten ruoka(tämän voi luokitella isoonkin asiaan, mutta minä luokittelen tämän pieniin iloihin). Elikkä ruuan syöminen ja tekeminen on asia mikä tekee tämän miehenalun/pojan iloiseksi, simple as that!


Neljäs asia on sitten musiikki. Sen tekeminen, kuuntelu ja soittaminen tekee minut iloiseksi. Mitä sen parempaa ku Suomen kesä, nuotio, hyvä seura, makkaraa ja kitaralla soittamista(been there, done that)


Viides ja viimeinen asia tähän onkin sitten varmaan itselleni valokuvaaminen. Onnistuneen kuvan ottaminen tekee minut iloiseksi tai ihan muuten vaan kameran kanssa heiluminen tekee minut iloiseksi. Ja varsinkin jos joku muukin tykkää ottamastani kuvasta niin se on ihan huippua.


Tosiaan eilen kävin hyvän sään takia pitkästä aikaa räpsimässä vähäsen kuvia ja tässä ne tulevat:

Mä oon aina miettiny, että mikä helvetin kivikasa toi on tai mikä virka sil on tos

Vuosaari kaikessa komeudessaTaivas oli oikeen hienona

Itsellänihän ei ole enää mitään sanottavaa, muuta kun että hyvää loppuviikkoa ja me näemme mahdollisesti ensi plokissa. Jatkankin tästä itse ruotsin kokeeseen lukemista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti